Merker du at du blir irritert når du sitter fordypet i arbeidsoppgavene dine og kollegaer kommer og avbryter deg? Nå viser amerikansk forskning at avbrytelser faktisk gjør at du føler deg hjemme på jobben.

 

For mange er alle avbrytelsene noe av det aller verste med å jobbe på kontor, skriver forskning.no. Du sitter fordypet i et budsjett eller en nøye formulering av en sensitiv e-post, og en kollega kommer bort for å vise deg bilder fra helgas topptur. Det tar hele tjue minutter før du kommer deg inn i budsjettet eller e-posten igjen.

Men dette er ikke så farlig, ifølge amerikanske forskere bak en ny studie om forstyrrelser på arbeidsplassen. Den nye forskningen viser at det å bli forstyrret, gjør at du føler deg mer hjemme på jobben. Dette er såpass fordelaktig for deg og arbeidsgiveren din at det veier opp for eventuelle ulemper med at du blir forstyrret, som for eksempel at du er mindre produktiv.

 

Les mer på HMS-magasinet